Com reduir la taxa de rebot a la teva web

Com reduir la taxa de rebot
Com reduir la taxa de rebot
Com reduir la taxa de rebot. Imatge de https://pixabay.com/es/photos/marketing-digital-seo-google-1725340/

La taxa de rebot és una mètrica que mostra el percentatge d’abandonament de visitants que entren en un lloc web. Quin és el motiu pel qual es produeix? Realment, hi ha diversos factors que influeixen, com el disseny web, la dificultat per trobar un contingut o que la informació que es brinda no interessa. En aquest blog t’ensenyem 5 tips perquè aprenguis com reduir la taxa de rebot de la teva web.

Què és i per a què serveix la taxa de rebot?

La taxa o percentatge de rebot serveix per detectar el tipus d’usuaris als quals no els interessa el contingut d’una pàgina web o bloc. El normal és que entrin a cercar alguna informació i abandonin el lloc de forma immediata, fins i tot sense interactuar.

Aquesta dada és molt útil perquè serveix per mesurar el nivell de satisfacció dels usuaris. Per tant, aquesta mètrica, juntament amb la permanència, ens indica el temps que el visitant ha estat a la pàgina abans de rebotar. Una de les principals preocupacions que sorgeix és com reduir-lo?. Has d’entendre què reflecteix exactament aquesta mètrica i la seva relació amb la pàgina per adoptar les mesures efectives.

Com pots reduir la taxa de rebot?

El percentatge de rebot és una dada que ens ofereix Google Analytics. A l’revisar aquestes analítiques podem observar d’on procedeixen les visites i el temps de permanència. Aquests valors són importants per determinar engagement i saber quin tipus d’accions has de prendre per saber com reduir la taxa de rebot.

Millorant la usabilitat de la meva web

Cal millorar la usabilitat i la manera en què organitzem el contingut per aconseguir que l’usuari romangui més temps a la nostra pàgina web o bloc. Si compartim informació interessant i de qualitat, serà més fàcil aconseguir aquest objectiu.

Utilitzant imatges atractives

El famós dit “una imatge val més que mil paraules” pot aplicar-se amb seguretat en moltes ocasions. Si fas servir imatges atractives acords amb el text, inicialment van a cridar l’atenció de l’internauta. I aquest reclam gràfic servirà perquè l’usuari es quedi major temps en el teu lloc.

Millorant el disseny web de la meva pagina

El disseny és un altre factor clau perquè un usuari se senti atret des del primer moment. Si l’estètica és intrusiva i molesta, el web no és responsive (o, el que és el mateix, no està adaptada a el telèfon mòbil), si hi ha problemes de codi o les pàgines no compten amb una bona arquitectura web, probablement l’internauta abandoni.

La velocitat de càrrega és important

Finalment, has de tenir en compte la velocitat de càrrega de la teva pàgina perquè els usuaris no solen esperar que una pàgina carregui. Si no succeeix en qüestió de segons, el més normal és que decideixin anar-se’n a un altre costat. En conseqüència, el percentatge de rebot pujarà.

Les finestres emergents van passar de moda

La majoria dels usuaris fugen dels avantatges emergents. Aquesta acció invasiva és bastant molesta. Per tant, si vols atreure l’atenció d’un visitant, el millor és que facis servir fórmules més respectuoses.

Es SYB, la taxa de rebot és un aspecte que sempre tenim en compte en les webs dels nostres clients, ja que, si els usuaris abandonen contínuament la teva web, això afectarà el posicionament SEO. Per a Google, aquest indicador és sinònim de mala qualitat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt